beats by dre cheap

DOGODINE U SVOJIM KUĆAMA

U opštini Višegrad potpisani su ugovori sa vlasnicima 11 devastiranih kuća tokom proteklog rata, od čega šest interno raseljenih Srba i pet kuća povratnika-Bošnjaka.

Po riječima načelnika opštine Višegrad Tomislava Popovića radi se o projektu sa kojim je opština Višegrad aplicirala kod Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice pri Savjetu ministara BiH.

-Iz Fonda za povratak odobreno nam je 290.000 maraka za obnovu 11 kuća, po sistemu ključ u ruke. Narednih dana slijedi konkurs za odabir najpovoljnijeg izvođača radova, tako da nakon te procedure početak radova očekujemo u februaru naredne godine, pojasnio je Popović.

Predsjednik Skupštine opštine Višegrad Bilal Memišević ovaj projekat ocjenio je značajnim jer se njime smanjuje broj lica kojima je potrebno obnoviti porušene kuće.

On je precizirao da je do sada, raznim donacijama i projektima, na području višegradske opštine obnovljeno oko 850 porodičnih kuća povratnika Bošnjaka.

Mevla Rebac iz višegradskog prigradskog naselja Kosovo Polje izrazila je zadovoljstvo što će nakon obnove kuće sa porodicom konačno napustiti podstanarski stan u Sarajevu.

Milorad Mirković je zahvalio opštini Višegrad, uz čiju pomoć će konačno naredne godine useliti u novu kuću u selu Kočarim, gdje planira da se bavi poljoprivrednom proizvodnjom, za šta će mu, kako kaže, biti potrebna dodatna sredstva za obnovu pratećih objekata u njegovom domaćinstvu.

mesdžid Okrugla
http://okrugla.blogger.ba
05/11/2011 23:51